Peters kläder

Peter har orange skjorta med små kragsnibbar. Färgerna orange och brunt var mycket populärt i slutet på 1960- och början på 1970-talet. Vid den här tiden skulle man också ha V-jeans med utsvängda ben, smal midja och läderlivrem. År 1917 designades de första sneakersen. De användes av professionella basketspelare och blev i slutet på 1960-talet populära gymnastikskor, även kallade basketskor. Helst skulle de vara vita så att man kunde skriva namnet på sina idoler på skorna.

Arga gubben

Hatten som den arga gubben bär heter fedora. Den är gjord i filt med markerat brätte och sidenband om hattkullen. På näsan bär han glasögon med plastbågar. Runt halsen en fluga. Skjortan är gjord av bomull och har manschetter med knapp och knapphål. Ovanpå skjortan har han en maskinstickad slipover. Vanligtvis är kavajer gjorda med tillhörande byxor, så kallad kostym, men det finns även kavajer som inte tillhör en enhetlig kostym. Sådana kallas blazer eller uddakavajer. Oftast är de rutiga och tillverkade i grövre tyg än kostymkavajer. De har också en ledigare skärning för att få plats med en extra tröja under. Mannens byxor har blixtlås i gylfen. Det första blixtlåset patenterades redan år 1851 i Amerika. Efter många förbättringar började blixtlåset att tillverkas i Sverige 1931 för att sedan användas i klädindustrin.

Polisen

Polisens skärmmössa med märke visar att han är konstapel. När polisen förstatligades 1965 ersattes sabeln de använt i mer än 100 år av batong, handfängsel, pistol med snodd och hölster samt koppel. Det svarta sabelkopplet byttes ut mot ett vitt koppel med reflexer. År 1974 kom en ny uniform.