Algots kläder

Algot bär en kort jacka med ståkrage, vadderad axelpuff och många knappar fram. Hans tygrika knäbyxor kallas pluderhosor. Strumporna är av linne. De täcker den nedre delen av benet, snörs fast vid skjortan och kallas nederhosor. Under byxorna bär han brokar, en rymlig kalsong av linne. På fötterna bär han en halvhög lädersko, typisk för arbetare och bönder. På huvudet har han en barett med brätte.

Tysk soldat med gevär

Den tyska soldaten med gevär bär en hjälm, en så kallad järnhatt. Skjortan har krage och långa snibbar och tröjan har tysk skärning och vadderad axelpuff. Precis som Algot bär han byxan Pluderhosor med snörning i sidan och nederhosor med snöre. Hans läderskor pryds med spänne. Geväret har luntsnapplås och över bröstet bär han en rem med luntor att ladda bössan med.

Tysk soldat med hillebard

Den andra soldaten bär barett med brätte på huvudet. Jackan har ståkrage, långa manschetter och vaderad axelpuff. Ovanpå jackan bär han en bröstharnesk i stål som skyddar bålens framsida. En ryggharnesk täcker ryggen. Byxorna han bär är tvåfärgade pluderhosor. Mellanrummet mellan hosorna utfylldes av hosor eller skamkapsel/blygdkapsel som var modernt på 1500-talet. På benen bär han nederhosor som fästes med snören i skjortan, och på fötterna läderskor med spänne. Hans vapen är en så kallad hillebard, en spjutyxa.