Vad man äter, hur man lagar maten och när skiljer sig åt mellan städer,  regioner och länder. Men att peka ut vad som är ”Halländsk mat” eller  rentutav ”Halmstadmat” är svårt.

Med vår samling av recept försöker vi ge en bild av vad man kan ha ätit på Peters, Torbens, Elisabeths och de andras tid. Men mest var de som vi. De tyckte om olika saker och valde mellan det som fanns att få. Ja, om det fanns något att välja mellan. Fattigdom, missväxt och krigstider kunde begränsa utbudet rejält.

Idag finns ett utbud av mat från hela världen som man på medeltiden, och långt fram i vår historia, bara kunde drömma om. Vad kommer framtidens människor att säga om vår matsedel? Hur kunde de äta det där? Ketchup? Tacos? Hamburgare? Vilken märklig mat!

Hittar ni något spännande bland recepten som ni lagar till, hör av er  till oss och berätta hur det smakade. Vi är väldigt nyfikna!